Foto-Shutterstock

Ko iesākt ar pārpalikušajām piparkūkām? Annas Pannas recepte, kas izkausēs sirdis 0

Ja jums pēc svētkiem vēl ir palikušas piparkūkas, tās var pārvērst gardā desertā! Kulinārijas blogere un kūku meistare Anna Panna aicina pagatavot banoffee kārtojumu – desertu, kas izkausēs ikviena sirdi. Tas ir viegli un būs pa spēkam pat bērniem!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Kā noveco katras zodiaka zīmes pārstāvji? Dvīņi vienmēr paliek bērnišķīgi, bet Auns plāno nodzīvot līdz 120 gadiem
Kokteilis
Slaveni mīļākie, veģetatīvā distonija, sēras, ticība un alkohols: izcilās aktrises Rēzijas Kalniņas dzīves līkloči
Kokteilis
“Vecāki, lūdzu, pārtrauciet bērniem teikt šīs 5 frāzes!” aicina psiholoģe 9
Lasīt citas ziņas

Annas Pannas recepte
Banoffee kārtojums – deserts, kas izkausēs sirdis (8 porcijas)

Ja meklējat ātru un garšīgu desertu, kas iepriecinās gan bērnus, gan pieaugušos, šis banoffee kārtojums būs ideāla izvēle. Tas ir viegli pagatavojams, neprasa cepeškrāsni un izskatās eleganti, pasniegts mazajos trauciņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas:
180 g “Selgas” cepumu vai piparkūku
80 g izkausēta sviesta
4 banāni
150 g Spilvas karameļu mērces
500 g saldā krējuma
100 g cukura
Kakao pulveris vai dekorācijas pēc izvēles

Pagatavošana:
1. Pamats: Sasmalcini cepumus smalkās drupačās un sajauc tos ar izkausētu sviestu. Izveidoto masu sadali astoņos trauciņos, cieši piespiežot pamatā, lai veidotu kārtu.
2. Banānu un karameļu slānis: Uz cepumu pamatnes kārto plānās šķēlītēs sagrieztus banānus un pārlej tos ar bagātīgu karameļu mērces kārtu.
3. Putukrējuma gatavošana: Bļodā saputo saldo krējumu kopā ar cukuru, līdz tas kļūst stingrs un gaisīgs.
4. Nobeiguma kārta: Putukrējumu liec trauciņos virs karameļu kārtas, izlīdzini virsmu un, ja vēlies, pārber ar kakao pulveri vai pievieno dekorācijas, piemēram, riekstus, šokolādes skaidiņas vai augļu gabaliņus.

Vēl daži ieteikumi:
* Ja vēlies desertu ar pikantāku noti, izmanto piparkūkas cepumu vietā.
* Karameles mērci vari aizstāt ar pašu gatavotu vārīto iebiezināto pienu.
* Desertus var pagatavot iepriekš – glabā tos ledusskapī, līdz pasniegšanas brīdim.
* Šis deserts ne tikai izskatās lieliski, bet arī pārsteidz ar savu garšu. Tas ir tik vienkārši un ātri pagatavojams, ka noteikti kļūs par jūsu iecienītu gardumu. Pamēģiniet un pārliecinieties paši!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.