Jaunava 0
Jaunavām bieži ir problēmas ar zarnu traktu, tāpēc ēdienkartē ir jāiekļauj produkti, kuri novērš aizcietējumus un labvēlīgi ietekmē zarnu darbību. Veselīgi ir dārzeņi, kurus termiski apstrādā (viegli novāra, sautē, izmanto biezeņos vai vienkārši sarīvē). Sevišķi vērtīgi Jaunavām uzturā lietot burkānus, bietes, visa veida plūmes. Katru dienu ir jālieto augu eļļa, vislabāk olīveļļa.
Jaunavas bieži var lietot makaronus, putraimu ēdienus, sevišķi auzu pārslas. Ieteicams ēdiena garšu dažādot ar dažādām garšvielām – piparmētras, ķimenes, kanēlis. Enerģijas gūšanai no rītiem ir labi izdzert tasīti aromātiskas mežrozīšu tējas.
Uzturā jālieto dzelzs – olas, aknas, gaļa, baltā zivs, rudzu maize, kāposti, burkāni, bietes, pētersīļi, ķiploki, āboli, medus, arbūzs; kālijs – sarkanā paprika, zivis, kartupeļi, ķirbis, kabači, rozīnes, upenes, plūmes, aprikozes; sērs – teļa gaļa, selerija, ikri, zivis.