Vēzis 0
Izveidot ēdienkarti ir ļoti grūti, jo Vēžiem no dabas ir ļoti jutīgs barības vads. Nav ieteicams nekas, kas veicina rūgšanu un palielina skābuma saturu kuņģī.
Alkohols, ieskaitot alu, ir ļoti nevēlams. Līdz minimumam jāsamazina ceptu un kūpinātu ēdienu lietošana. Zivis un gaļa (nelielos daudzumos) ir jāvāra vai jāsautē. Vēžiem nereti ir alerģiska reakcija uz krabjiem, moluskiem, garnelēm. Ieteicams lietot svaigus gurķus un kabacīšus. Lielu labumu veselībai dos skābpiena produkti un upes zivis, kurās ir mazāk sāls nekā jūras zivīs. Brokastīs noder auzu pārslu putra, bet pusdienās vēlams apēst zupu. Pēc ēšanas nav ieteicams dzert saldinātus dzērienus.
Daudzi cieš no pazemināta asinsspiediena, tāpēc noderēs kafija. No rīta pirms ēšanas un vakarā pirms gulētiešanas izdzerta glāze auksta ūdens izskalos organismu no visa liekā. Ieteicams dzert dažādas zāļu tējas. Uzturā jālieto magnijs – olas, zivis, teļa gaļa, putna gaļa, griķi, rupja maluma maize, šokolāde, kakao, rieksti, medus, pākšaugi; cinks – gaļa, aknas, jūras produkti, rudzu maize, auzu pārslas, siers, ķiploki, sinepes, valrieksti, avenes.