Ko ēst, no kā atteikties? Ēdamlietu horoskops visām zodiaka zīmēm 0
Auns
Auniem sevišķi jārūpējas par sava organisma nervu sistēmu un galvu, tāpēc uzturā jālieto tādi produkti, kas nodrošina smadzenes ar nepieciešamajām vielām, – kvieši, prosa, mieži, griķi, pākšaugi, klijas. Ēdienkarti vēlams papildināt ar burkāniem, kāpostiem, kāļiem, redīsiem, bietēm, banāniem, āboliem, citrusaugļiem. Nevajadzētu aizmirst arī riekstus (pistācijas, lazdu rieksti, mandeles).
Ļoti veselīgi ir dzert mežrozīšu, aroniju, melleņu, irbenāju, smiltsērkšķu, vilkābeļu sulu – gan vitamīnus uzņemsiet, gan garīgo nogurumu aizdzīsiet. Jo īpaši tas ir ieteicams pavasarī. Tā kā Auniem ir no dabas dota milzīga enerģija un aktivitāte, viņiem ļoti svarīgi ir uzņemt fosforu, ko var atrast zivīs. No piena produktiem priekšroka dodama biezpienam un dažāda veida sieram.
Nav ieteicams uzturā lietot jēra un liellopa gaļu, dažādus konservus (arī zivju). Cukuru vajag aizstāt ar medu. Neiesaka dzert stipru tēju, alkoholu, kafiju. Uzturā jālieto dzelzi saturoši produkti – olas, aknas, gaļa, zivis, rudzu maize, ķiploki, āboli, žāvēti augļi, arbūzs; fluors – aknas, zivis, rieksti, auzu pārslas, zemenes, ērkšķogas, minerālūdens, tēja; kalcijs – jūras zivis, skābpiena produkti, piens, avenes, medus; jods – olas, bietes, burkāni, tomāti, vīnogas, plūmes.