Vidusjūras diēta 0
Šī ēšanas sistēma piemērota tiem, kuri ne tik daudz vēlas notievēt, kā būt veseli, mazināt sirds-asinsvadu sistēmas slimību risku un nostiprināt imunitāti. Pamatā ir veselīgi produkti.
Zivs un jūras produkti, augu eļļas un rieksti ir bagāti ar nepiesātinātajām taukskābēm. Augļi un dārzeņi satur šķiedrvielas, vitamīnus un glikozi; skābpiena produkti – probiotiķus, kas vajadzīgas normālai vēdera darbībai, kā arī kalciju.
Pākšaugi satur minerālvielas, olbaltumvielas un arī šķiedrvielas. Pilngraudu produkti – vērtīgos ogļhidrātus, kas sniedz enerģiju ilgam laikam.
Tie, kas izvēlas šo ēšanas sistēmu, cenšas ēst vietējos produktus un izvairīties no ātrās ēdināšanas produktiem un pusfabrikātiem.
Tas nozīmē – pat ja ēdiet darbavietā, vajag rast iespēju paiet nost no datora (ja pie tā strādājiet) un kaut vai pusstundu baudīt maltīti kopā ar draudzīgiem kolēģiem. Ēdiens var sniegt prieku.
Salāti ar zirņiem un Fetas sieru
Sastāvdaļas:
mājās izvārīti zirņi, var būt arī konservēti – 250 g
sauja pētersīļu, kurus jāsagriež
2 lielos gabalos sagriezti un izvārīti burkāni
2 ēdamkarotes sagrieztu olīvu
3 kubiņi Fetas siera
1/2 ēdamkarote citronu sulas
1/2 ēdamkarote vīna etiķa
1 ēdamkarote dabiska jogurta bez piedevām
pēc vēlēšanās – sarkanais pipars vai ķiploki
sezonas laikā var pievienot arī sagrieztu papriku, gurķus, tomātus
sāls, pipari – pēc vēlēšanās
Kā gatavot?
Dziļā traukā liek vārītus zirņus, burkānus, samaisa. Apkaisa ar Fetas sieru, pētersīļiem un olīvām. Atsevišķā traukā samaisa citrona sulu, etiķi un jogurtu, pārlej salātiem un samaisa.