Ko ēst darbā tiem, kuri vēlas notievēt: 4 pieejas un receptes no dažādām diētām 0
Kādu maltīti ņemt uz darbu. Dikāna pieeja
Ko ēst ofisa darbiniekiem, ja gribas notievēt un ja tuvākajās ēstuvēs nav veselīgu maltīšu?
Vislabākais risinājums ir – ēdiens no mājām. Mēs apkopojām populārākās diētas, kā arī viegli pagatavojamu un garšīgu ēdienu receptes.
Visā pasaulē zināmais franču dietologs Pjērs Dikāns ietver četrus etapus, no kuriem pirmie divi ir tik stingri, ka ilgi pieturēties tiem nebūtu labi. Pirmajā etapā var ēst tikai olbaltumvielas (ne vairāk kā septiņas dienas), otrajā – olbaltumvielas un dārzeņus.
Tikai trešajā etapā var pievienot ēdienkartē augļus un piena produktus, taču arī tas neglābs tos, kuri, paņēmuši biznesa pusdienu piedāvājumu, centīsies atdalīt makaronus no azu tatāru gaumē un izknibināt zirņus no salātiem.
Nesiet sev līdzi uz darbu vistas krūtiņas, kas vārītas nelielā ūdens daudzumā ar garšvielām vai gatavotas uz grila, vārītus dārzeņus un salātus, bet uzkodām grauziet selerijas un burkānus. Un, kad tas viss apniks, pagatavojiet vistas krūtiņu ar dārzeņiem.
Vistas krūtiņa pergamentā
Sastāvdaļas:
4 vistas krūtiņas bez ādas un kauliem
1 sagriezts sīpols
1 paprika, arī sagriezta šķēlītēs
200 g ķirštomātiņu, sagrieztu uz pusēm
1 tējkarote olīveļļas
1 citrons, sagriezts šķēlītēs
viens saišķītis pētersīļu
kaltēts timiāns, sāls, melnie pipari – pēc garšas
Kā gatavot:
Sagrieziet vistas krūtiņu četrās daļās, samaliet gaļas maļamajā mašīnā, samaisiet ar sīpoliem, papriku, tomātiem, pētersīļiem, timiānu, olīveļļu, sāli un pipariem. Uz četrām pergamenta papīra sloksnēm katrai centrā lieciet gaļas un dārzeņu maisījumu, pa virsu – citronu šķēles. Rūpīgi ietiniet katru porciju, izveidojot “aploksnīti”.
Cepiet cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes. Var garnēt ar kubiciņos sagrieztiem ķirbjiem, pielikt sāli, piparus, ķiplokus un rozmarīnu.