Ko ēst brokastīs, lai zaudētu svaru: ārste nosauc nepelnīti aizmirstu un nenovērtētu vitamīnu avotu 0
Ja cilvēkam ir liekais svars, vienkārša sastāvdaļa, ko dietologi iesaka pievienot brokastīm, var palīdzēt šo problēmu risināšanā. Šī sastāvdaļa palīdzēs jums ilgāk izjust sāta sajūtu un būt enerģiskākam. Tāpat šī sastāvdaļa palīdzēs tiem, kuri cieš no hipertensijas.
Runa ir par kviešu dīgstiem. Kviešu dīgsti neapstrādātā veidā ir pilni uzturvielu. Saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem viena tasīte kviešu dīgstu satur 15,2 gramus šķiedrvielu un 26,7 gramus olbaltumvielu.
Tieši šīs divas uzturvielas ir vissvarīgākās veselīga svara uzturēšanai un hipertensijas novēršanai.
Ārste Eimija Lī (Amy Lee), uzņēmuma “Nucific” uztura nodaļas vadītāja, paskaidroja, kā kviešu dīgsti var labvēlīgi ietekmēt organismu gan zinātniski, gan praktiski.
“Kviešu dīgsti satur vairāk nešķīstošu šķiedrvielu, kas palīdz pagarināt sāta sajūtu. Tas palīdzēs jums neēst pārāk daudz un realizēt zināmu kaloriju deficītu. Turklāt šķiedrvielas palīdz izskalot toksīnus, kas palīdz samazināt holesterīnu,” sacīja eksperts.
Kviešu dīgsti ir bagāti ar olbaltumvielām. Tās palīdz novērst izsalkuma hormona ieslēgšanos. Tā kā izsalkuma hormons paliek nomākts, jūs izjūtat mazāku tieksmi pēc ēdiena.
Dīgsti ir ne tikai veselīgi – tas ir pārtikas produkts ar patīkamu garšu, kas nav mazsvarīgi.
Viens no veidiem, kā dīgstus lietot uzturā, ir vienkārši iemaisīt pulverveida versiju mājās gatavotos kokteiļos vai putrās. Lai gan šādā veidā jūs nesaņemsiet tās dabisko tekstūru vai garšu, jūs joprojām varēsiet gūt labumu no dīgstu uzturvērtības.
Dīgsti ir vieni no bagātākajiem A, B1, B2, E, C vitamīnu avotiem. Diedzētus kviešu graudus var lietot svaigā veidā, kā piedevu salātiem, biezpienam, omletēm, sieriem, sviestmaizēm un zupām. Var izmantot arī saldajos ēdienos.
Raksts sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem