Foto – Ieva Lūka/LETA

Vaļasprieki – bridžs, motocikls un fotografēšana 11


Mani aizrauj bridžs. Mans bridža partneris ir šīs intelektuālās spēles lielmeistars Andris Kravalis, ar kuru kopā šogad izcīnījām Latvijas čempionu titulu. Piedalos arī turnīros Latvijā un Igaunijā. Agrāk ļoti aktīvi spēlēju hokeju manis izveidotā kluba “Agni” komandā. Šobrīd ik pa laikam uzspēlēju Ceļu policijas komandā kopā ar brāli Jāni. Noorganizēju komandu arī Saeimā, un nu jau trešo gadu decembrī par godu Valsts policijas gadadienai hokeja laukumā krustojam nūjas ar Valsts policijas komandu. Šogad ar 12:8 beidzot izcīnījām uzvaru.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kāds ir tavs slēptais spēks? Pasaki, ko attēlā pamanīji pirmo, un uzzini!
Pasaulē sācis izplatīties jauns Covid-19 variants, kas konstatēts arī vairākās Eiropas valstīs: kam gatavoties? 113
Veselam
Aizmirsti par brīnumdiētām! Pētījums atklāj 6 pavisam vienkāršus noslēpumus efektīvai svara zaudēšanai
Lasīt citas ziņas

Pie sava pirmā motocikla tiku 2001. gadā, kad kāds klients izteica vēlmi par darbu daļēji norēķināties ar “Suzuki” čoperīti. Šogad iegādājos un atjaunoju vēl vienu – veco javiņu ar visu blakusvāģi. Jau ierasts, ka vasarā dodos apceļot Zemgali – novadu, no kura esmu ievēlēts Saeimā. Pirms tam Zemgali apbraukāju zirga pajūgā, nākamajā gadā – ar auto, kas darbināms ar malku, citureiz tur aptuveni 500 kilometrus nostaigāju kājām, pērn apceļoju ar senlaicīgu “Latvello” velosipēdu, bet šogad par godu Jāņa Streiča 80 gadu jubilejai – ar blakusvāģa javiņu – tādu, kāda redzama filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

“VEF Minox” – mūsu pirmskara brīvvalsts lepnums, ko radījis rīdzinieks Valters Caps, pie manis nonāca, plānojot Zemgales apceļojumu. To izvēlējos, lai iemūžinātu fotogrāfijās ceļā satiktos cilvēkus. 1938. gadā ražotais miniatūrais fotoaparāts joprojām strādā nevainojami. Tā jaunāko brāli – 2010. gadā Vācijā ražoto digitālo “Minox” aparātu – iegādājos, lai uzreiz iegūtu bildes datorā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Grāmatas un dzeja ir mana pasaules uzskatu veidotāji un arī spēka avots. Daudz lasu, taču, kopš esmu Saeimā, mazāk. Grāmatu grāmata, kas izlasāma katram latvietim, ir Jāņa Lejiņa “Zīmogs sarkanā vaskā”. Tajā skaidri parādīta lietu kārtība jeb lielā bilde – kas ir mūsu, latviešu, pamatos un kāds ceļš ejams. Kā personību ļoti augstu vērtēju Vili Vītolu. Pēdējā grāmata, ko izlasīju, ir viņa “Pārdomas par Krieviju” – patiesi jaudīgi. Dziļš un man tuvs ir Raiņa darbs “Jāzeps un viņa brāļi”. Dzejā manējie ir Māra Zālīte un Imants Ziedonis.

Jau gadus divdesmit Jāņu laikā mūsu ģimene kopā ar draugiem dodas vairāku dienu laivu braucienā pa kādu Latvijas upi. Kādreiz visi satilpām vienā laivā, tagad mūsu ģimenei vien ir vajadzīgas piecas. Pagājušā gada beigās ar Dinu un jaunākajiem dēliem pirmo reizi bijām Amerikā. Taču jāatzīst – ar trīs nedēļām bija jau par daudz, stipri gribējās mājās. Pēc Ziemassvētkiem ar dēliem plānojam aizbraukt uz Vāciju, kur dzīvo mana māsīca. Puikas varēs izpriecāties atrakciju parkā. Tomēr vislabāk jūtos Latvijā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.