Ko darīt ar tomātu spaini? 0
Kad vairs nav vēlēšanās ēst tomātmaizi vai gatavot salātus, jādomā par ziemu, kad kārosies kaut ko no vasaras ražas. Marinējam, vārām, konservējam!
Tomātu čatnijs
• 500 g ķiršu tomātiņu
• 2 apelsīni
• 2 mazi sarkanie sīpoli
• 1–2 mazi sarkanie čili
• 75 g Dansukker Farīnas cukura
• 100 ml etiķa
• eļļa
Tomātus noskalo un sagriež mazākos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež kubiņos. Čili izņem sēklas un sīki sasmalcina. Apelsīnus noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu.
Sīpolus, čili un apelsīna miziņu apcep nelielā eļļas daudzumā. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un turpina vārīt nelielā temperatūrā vēl 30–40 minūtes. Gatavu lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā (ledusskapī).