Foto-Shutterstock

Medalus 0

Recepte ņemta no žurnāla “Lauku Sēta” (1940, nr. 4)

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

10 l ūdens
1 kg sakaltētas rupjmaizes vai 500 g iesala ekstrakta
1 kg medus
30 g apiņu
25 g rauga

Sakaltētu rupjmaizi pārlej ar verdošu ūdeni un ļauj dažas stundas pastāvēt, tad izkāš, šķidrumam pievieno medu, apiņu novārījumu un atdzesē līdz 25° C. Raugu izšķīdina nelielā daudzumā maizes ūdens, pievieno atdzesētam šķidrumam, noliek siltā vietā un ļauj rūgt 12—24 stundas. Medu var pievienot arī pa daļām, ja vēlas ilgāk uzturēt rūgšanu. Vēl mazliet rūgstošu salej māla krūzēs un pasniedz galdā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.