Medus rausis 0
Sastāvdaļas:
1 glāze piena
400—500 g rupju kviešu miltu
75 g sviesta
50 g cukura
25 g rauga
1 tējkarote sāls
Pildījumam: 150 g medus, 150 g sviesta, 100 g riekstu kodolu, 1 ola
Pagatavošana.
Mīklas gatavošanas gaita tāda pati kā speķa pīrāgiem. Kad mīkla otrreiz labi uzrūgusi, liek apm. 1 – 1,5 cm biezu kārtu uz ietaukotām nelielām apaļām pannām, mīklas malas uzlokot mazliet uz augšu. Ļauj vēlreiz uzrūgt, tad pārklāj ar medus pildījumu. Cep mērenā siltumā apm. 20—30 minūtes.
Pildījumu sagatavo tā: medu un sviestu uzvāra, piejauc sasmalcinātus riekstu kodolus, atdzesē mazliet, piekuļ veselu olu. Medus rausi galdā pasniedz veselu un ēd ar pienu.