Foto-Shutterstock

Medus rausis 0

Recepte ņemta no žurnāla “Lauku Sēta” (1940, nr. 4)

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

1 glāze piena
400—500 g rupju kviešu miltu
75 g sviesta
50 g cukura
25 g rauga
1 tējkarote sāls

Pildījumam: 150 g medus, 150 g sviesta, 100 g riekstu kodolu, 1 ola

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklas gatavošanas gaita tāda pati kā speķa pīrāgiem. Kad mīkla otrreiz labi uzrūgusi, liek apm. 1 – 1,5 cm biezu kārtu uz ietaukotām nelielām apaļām pannām, mīklas malas uzlokot mazliet uz augšu. Ļauj vēlreiz uzrūgt, tad pārklāj ar medus pildījumu. Cep mērenā siltumā apm. 20—30 minūtes.

Pildījumu sagatavo tā: medu un sviestu uzvāra, piejauc sasmalcinātus riekstu kodolus, atdzesē mazliet, piekuļ veselu olu. Medus rausi galdā pasniedz veselu un ēd ar pienu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.