Foto-Shutterstock

Ulmaņlaiku speķa pīrāgi (uzmanību – sena recepte!) 0

Recepte ņemta no žurnāla “Lauku Sēta” (1940, nr. 4)

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

1 glāze piena
500 – 600 g kviešu miltu
75 g sviesta
1 tējkarote sāls
25 g rauga
Pildījumam: 250 g žāvēta speķa un 1-2 sīpoli

Pagatavošana.

Uzsildītam pienam pievieno sāli, izšķīdinātu raugu un iejauc pusi izsijātu miltu. Miltus var ņemt kā no rupjā, tā arī no smalkā maluma. Mīklu labi izkuļ un ļauj siltā vietā uzrūgt.
Uzrūgušai mīklai pieliek pusizkausētu sviestu, visus miltus un labi samīca. Mīklai var pievienot arī novārītus un gaļas mašīnā izmaltus kartupeļus, ņemot uz vienu glāzi piena apm. 100 g vārītu kartupeļu. Kad mīkla otrreiz labi uzrūgusi, to sadala nelielos gabaliņos, gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek vienu karoti speķa pildījuma, malas saspiež kopā un liek uz ietaukotas plātes ar saspieduma pusi uz leju, veidojot līkus pīrāgus. Tos vēl reizi uz plātes izraudzē, pārziež ar sakultu olu un cep straujā siltumā apm. 10—15 min.

CITI ŠOBRĪD LASA
Pildījumam speķi sagriež četrstūrainos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu sīpolu un viegli apcep. Labākas garšas dēļ var likt klāt arī ķimenes.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.