Foto – Shutterstock

Ko brokastīs ēd latvietis? 0

Latvijas iedzīvotāji no rīta visbiežāk iecienījuši mieloties ar olām (52%), sviestmaizēm ar gaļu (49%) un putru (45%), un ļoti populāra brokastlaika izvēle ir arī piena produkti – jogurts, siers un biezpiens, kam priekšroku dod 42% respondentu. Tā liecina pētījumu centra SKDS un “HKScan Latvia” (pārstāv zīmolus “Rīgas Miesnieks”, “Rakvere”, “Tallegg” un “Jelgava”) 2017. gada nogalē veikta aptauja par brokastošanas paradumiem Latvijā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Gana izplatīta, taču retāka izvēle dienas pirmajai ēdienreizei ir arī gaļa vai gaļas izstrādājumi (piemēram, bekons, cīsiņi, sardeles), ar kuriem no rīta parasti mielojas 17% iedzīvotāju. Turklāt gaļas produktus vīrieši izvēlas divreiz biežāk nekā sievietes. No gaļas izstrādājumiem visbiežāk priekšroka tiek dota šķiņķim (43%), vārītajai desai (39%), kā arī pastētei (34%), ar ko ierasti tiek papildinātas sviestmaizes.

Izrādās, visai nepopulāra izvēle ir svaigie kokteiļi jeb “smūtiji”, kurus no rīta gatavo tikai 3% respondentu. Visretāk brokastīs iedzīvotāji izvēlas tādus ēdienus kā hotdogus, burgerus, picas, kartupeļus frī, šokolādes un musli batoniņus (1%).

CITI ŠOBRĪD LASA

Runājot par brokastošanas biežumu, 72% procenti iedzīvotāju atzīst, ka ēd katru rītu, bet 11% brokasto trīs līdz četras reizes nedēļā. Reti (vienu līdz divas reizes nedēļā) rīta ēdienreizi baudīt izvēlas 10% iedzīvotāju, bet 5% brokasto retāk nekā vienu reizi nedēļā. Tikai 2% aptaujāto rīta stundā ledusskapim netuvojas un principiāli nebrokasto nekad.

Pētījumā piedalījās 1005 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījums tika īstenots 2017.gada decembrī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.