Priekulē bažas par samaitājušās un kritušu lopu gaļas pārdošanu 0
Lilija Limane, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”
Ko avīzes rakstīja pirms 100 gadiem – 1921. gada 1. aprīlī
Kurzemes Vārds
Priekule. Priekules miestā pastāv vairākas gaļas pārdotavas, kurās gaļu un desas pārdod bez kādas iepriekšējas pārlūkošanas no veterinārārsta vai feldšera.
Nedēļas tirgus dienās arī apkārtnes laucenieki ieved lielākā daudzumā gaļu pārdošanai, gan žāvētu, gan svaigu. Nereti pārdošanā redzama tāda gaļa, par kuru ir stipri jāšaubās, vai tā ir lietojama cilvēka barībai.
Lai aizsargātu miesta un apkārtnes iedzīvotājus no varbūtējiem saslimšanas gadījumiem caur samaitājušās un kritušu lopu gaļas lietošanu pārtikai, savā un vairāku miesta iedzīvotāju vārdā lūdzu Liepājas apriņķa valdi steidzīgi spert attiecīgus soļus, lai miestā tiktu nodibināts gaļas pārlūkošanas un štempelēšanas punkts. Staburags.