Kanafeh. Tradicionāla recepte Izraēlā 0
Sastāvdaļas, ja izmanto nelielu pannu:
1,5 glāzes kataifi mīklas (var nopirkt Stockmann)
2 ēdamkarotes kausēta sviesta
2 ēdamkarotes cukura
Pildījumam:
200 g baltā aitas biezpiena
2 ēdamkarotes skābā krējuma
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
ēdamkarote rožūdens
Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Traukā samaisa kataifi mīklu ar sviestu un cukuru. Izliek ietaukotā formā 1-2 cm biezumā un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz izveidojas zeltīta krāsa.
Izņem no cepeškrāsns. Uzklāj biezpiena kārtu (sajauktas visas pildījuma sastāvdaļas), un pa virsu liek atkal kataifi masu un cep, līdz gatavs, t.i., līdz arī augšējā daļa ir zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un strauji apgriež otrādi uz šķīvja. Virspusi rotā ar pistācijas vai citiem riekstiem.
Sīrupu no cukura, ūdens, citronu sulas un rožūdens pasniedz atsevišķi.
Recepte no lenazapassky.com