Foto – Elena Zapassky

Kanafeh. Tradicionāla recepte Izraēlā 0

Sastāvdaļas, ja izmanto nelielu pannu:

1,5 glāzes kataifi mīklas (var nopirkt Stockmann)

Reklāma
Reklāma

2 ēdamkarotes kausēta sviesta

2 ēdamkarotes cukura

Pildījumam:

200 g baltā aitas biezpiena

2 ēdamkarotes skābā krējuma

2 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

ēdamkarote rožūdens

Kokteilis
Vangas pavasara prognozes: Šīm zodiaka zīmēm būs visvairāk veiksmes dzīvē, karjerā un attiecībās
Putina trīs prasības mieram paredz Ukrainas bojāeju. Vai tiešām Tramps ir tik traks, ka to apsver?
RAKSTA REDAKTORS
Policijas izsekošana, cilvēku kauli šķūnī un 80 000 eiro zaudējumi: Jāņa vaļasprieks atklāj dziļu robu Latvijas likumdošanā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Traukā samaisa kataifi mīklu ar sviestu un cukuru. Izliek ietaukotā formā 1-2 cm biezumā un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz izveidojas zeltīta krāsa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izņem no cepeškrāsns. Uzklāj biezpiena kārtu (sajauktas visas pildījuma sastāvdaļas), un pa virsu liek atkal kataifi masu un cep, līdz gatavs, t.i., līdz arī augšējā daļa ir zeltaina. Izņem no cepeškrāsns un strauji apgriež otrādi uz šķīvja. Virspusi rotā ar pistācijas vai citiem riekstiem.

Sīrupu no cukura, ūdens, citronu sulas un rožūdens pasniedz atsevišķi.

Recepte no lenazapassky.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.