Pēc tam 0
“Pēc diētas ar sievu aizbraucām uz iemīļoto Kūriņu, tas ir krodziņš Kauguros, jūras krastā, tur baro latviski un sātīgi. Esi sevi ierobežojis, un nu tik ļausies… Sajūtas pēc ēšanas robežojās ar nelabu dūšu, jutos tāds kā sareibis, arī morāli slikti. Tā nebija laba doma.
Pats svarīgākais – saglabāt iesāktos principus, labās lietas. Mūsmājās palicis ieradums ēst daudz dārzeņu. Agrāk vienmēr mājās bija augļi, tagad ir arī dārzeņi, ledusskapja kaste allaž ir pilna. Ja gribas ēst, varu ātri pagatavot salātus vai sautējumu, nevis skriet uz veikalu. Palikušas arī kulinārās zināšanas, mazi know how, ko izmantoju, gatavojot pēc apgūtajiem principiem. Zinu, kuri dārzeņi kopā labāk garšo, kādas garšvielas pielikt, lai ēdiens izcilāks.
Šī uztura sistēma nav nekāds brīnums, nekā ļoti atšķirīga no citām. Labākais, ka tā ir veiksmīgi pielāgota mūsu laikmeta dzīvesveidam, viss tiek pateikts priekšā. Tas palīdz neiespringt. To pat varētu izveidot kā mobilo aplikāciju, ievietot visas receptes un tām nepieciešamos produktus. Atliek tikai atvērt, un redzi, kas šodien jāēd. Tu vari neko nezināt par ēst gatavošanu, bet ievēro instrukcijas, un, skat, ēdiens gatavs.”
Anša izmēģināta diētas recepte – sautējums
* 60 g jebkuru pupiņu
* 100 g brokoļa vai ziedkāposta
* 100 g jauno zaļo zirnīšu (var būt arī saldēti vai konservēti)
* 100 g tītara vai vistas filejas
Pannā sakarsē olīveļļu, ieber visas sastāvdaļas un ātri sasautē. Var pievienot Chili con carne garšvielas un čili mērci, kā arī ļoti asos habanero piparus. Bez sāls!
Ēdot klāt var piedzert glāzi kefīra vai 0,5% paniņu.
Šis ir raksts no žurnāla “36,6°C” jūnija numura. Tajā lasāmas arī citas tēmas par ēšanu un tievēšanu, piemēram, par ājurvēdas virtuvi, svaigēšanas pieredzi un makrobiotiku. Tāpat – sirsnīga intervija ar grāmatu autori Inesi Prisjolkovu u. c. tēmas. Žurnālu var iegādāties tirdzniecības vietās vai elektroniski.