Foto – Aija Geida

Kliņģeris stundas laikā. Gatavošana soli pa solim 9

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Uzcept kliņģeri daudziem liekas grūti un sarežģīti: jāraudzē mīkla, jāprot pareizi sapildīt, sarullēt un uzcept. Sniedzam vērtīgu recepti, kā kliņģeri uzcept stundas laikā!

Sastāvdaļas mīklai
• 300 g kviešu miltu,
• 1,5 tējkarotes sodas,
• 50 g sausā piena,
• 240 g skābā krējuma (15 – 20 %),
• 70 g cukura.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam
• 1 – 2 tējkarotes malta kanēļa,
• 3 – 4 ēdamkarotes cukura,
• 50 g skābā krējuma.

Pagatavošana.
Miltus sajauc ar sauso pienu un sodu, pievieno skābo krējumu un cukuru, izmīca. Mīklai jāiznāk maigai, turklāt elastīgai. Ja tā ir par sausu, pievieno pāris ēdamkarotes ūdens. Izmīca un noliek uz pusstundu atpūsties, ietinot pārtikas plēvē.

1. Mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezumā un plānā kārtā uzklāj skābo krējumu. Ja izrullēsiet par plānu, nevarēsiet kliņģeri savīt; ja atstāsiet pārāk biezu, neiznāks gards, jo izcepsies daudz maizes un pamaz pildījuma.

2. Vienmērīgi uzkaisa maltu kanēli un cukuru.

3. Uzmanīgi satin ruletē, vēlams diezgan blīvi, lai pēc tam vieglāk veidot kliņģeri.

4. Ja pildījums rūpīgi ieklāts un mīkla pareizi satīta, rulete ir vienmērīgi apaļa, ar tādu vēlāk viegli strādāt.

5. Ņem asu nazi un pārgriež ruleti uz pusēm, vienā galā atstājot neiegrieztus pāris centimetrus.

6. Ņem kreiso pusi, paliek apakšā labajai pusei un sākt veidot pīnīti.

7. Pīnīti pin tā, lai iegriezuma vieta visu laiku būtu augšpusē (varētu redzēt pildījuma kārtas).

8. Kad visa pīne satīta, galus nostiprina, uzsmērējot tiem nedaudz skābā krējuma.

9. Veido kliņģeri – to var gatavot apaļā formā vai tradicionālā, galus vidū saliekot vienu otram pāri. Cep +200 °C temperatūrā 20 – 25 minūtes, pēdējās 5 minūtes samazinot karstumu līdz +180 °C. Iznāk gards un aromātisks kliņģeris!

SVARĪGI
• Būtiski ir ievērot norādīto cepšanas temperatūru, pretējā gadījumā kliņģeris neizcepsies, sakritīsies un paliks ķepīgs.
• Kliņģeri var gatavot ar dažādiem pildījumiem, piemēram, ar bagātīgu magoņu kārtu vai rozīnēm un maziem marmelādes gabaliņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.