Foto-Aija Geida

Klimpas ar melleņu ķīseli 0

Sastāvdaļas klimpām200 ml piena,
 200 – 250 g kviešu miltu,
 1 ola,
 ½ tējkarotes sāls,
 ½ tējkarotes cepamā pulvera.
Sastāvdaļas ķīselim – 0,5 l melleņu,
 1,5 l ūdens,
 70 – 90 g cukura,
 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 31
“LR4 vadība ir pelnījusi, ka tā tiek atlaista.” Latvija svin “Oskaru”, bet Latvijas Radio 4 informācija krievu valodā šokē sabiedrību 21
10 labākie produkti, ko ēst pirms alkohola lietošanas
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu klimpas, olu sakuļ ar pienu, pievieno miltus, kas sajaukti ar sāli un cepamo pulveri. Masu rūpīgi izmaisa, līdz nav neviena kunkulīša (var sakult ar blenderi). Mīklai jāiznāk diezgan biezai, bet vienlaikus staipīgai, tā nedrīkst pilēt no karotes. Ir divas metodes, kā vāra klimpas, – vai nu atsevišķi sālsūdenī un tad pievieno ķīselim, vai uzreiz ķīselī. Garša mazliet atšķiras, ja vāra sālsūdenī, jo klimpas tad nav tik pamatīgi piesūkušās ar mellenēm, tad vairāk jūt pievienoto olu. Svarīgi nevārīt lielas klimpas, tām vidū paliek miltu garša, un saldais neiznāk tik burvīgs. Klimpas vāra ne ilgāk par 2 – 3 minūtēm.

Melleņu ķīseli pagatavo, uzvārot ūdeni, pieliekot mellenes un cukuru un pavārot, kamēr ogas izšķīst. Tad mazā ūdens daudzumā izšķīdina kartupeļu cieti un pievieno ķīselim. Ja klimpas jau iepriekš izvārītas, tās saliek karstā ķīselī neilgi pirms pasniegšanas. Ja klimpas paredzēts vārīt ķīselī, tad, nenoslēdzot uguni, tās uzreiz liek katlā, un, kad uzpeld, saldais ir gatavs!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.