Klausies! Cukurs ne vienmēr tiek lietots tikai tāpēc, lai kaut kas būtu salds. Podkāsts “Salds no dabas”, 2. epizode 1
Praktiska saruna par cukuriem, kas radīti tā, lai nodrošinātu mūsu dzīvē komfortu. Citiem vārdiem – cukurs var kalpot gan mājsajmnieces, gan kafejnīcas, gan veselas fabrikas ērtam darbam ēdienu gatavojot. Lai pilnvērtīgi liktu lietā visu, ko cukurs var dot, ir vērts uzzināt gan tā funkcijas, gan īpašības, gan cukura veidus.
Kopā ar Dansukker zīmola pārstāvi Latvijā Ivetu Zariņu mēģinām aptvert cukura pasauli no kristāliem līdz graudiņiem, no brūna līdz baltam.
Noderīgas zināšanas ikvienam klausītājam!
00:04 Ievads
01:17 Cukura īpašības
05:58 Cukura veidi
08:29 Kanēļa un vaniļas cukurs
13:05 Želejas cukurs
16:14 Pūdercukurs
18:32 Cukura graudiņi
21:04 Brūnie cukuri
23:23 Nobeigums