Klasisks biezpiena sacepums mūsdienīgā versijā. Recepte ar brīvdienu garšu 3
Brīvdienās pašiverēt virtuvē laika pietiks pat pašiem aizņemtākajiem darbarūķiem. Piedāvājam recepti no sērijas “viss jaunais ir kārtīgi aizmirsts vecais” – biezpiena sacepumu var variēt, pievienojot riekstus un žāvētus augļus, rotājot ar svaigām vai saldētām ogām un augļu gabaliņiem.
Sastāvdaļas
Biezpiens – 500 g
Krējums – 5 ēdamkarotes
Mannas putraimi – 2 ēdamkarotes
Olas 1–3
Cukurs – 3 ēdamkarotes
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Rozīnes – 50 g
Saldrējuma sviests – 1 ēdamkarote (cepamās formas ieziešanai)
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana.
Rozīnes noskalo, liek bļodiņā, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.
Citā bļodiņā ieber mannas putraimus, pievieno krējumu (3 ēdamkarotes) un samaisa.
Atstāj piebriest uz 30 minūtēm (var arī ilgāk).
Biezpienu izrīvē caur sietiņu (var arī izmalt gaļas maļamajā mašīnā vai sablendēt).
Pievieno piebriedušos mannas putraimus ar krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls un olas. Kārtīgi samaisa biezpiena masu (var sakult ar mikseri vai blenderi, lai iegūtu viendabīgu masu).
Nolej ūdeni no rozīnēm un tās nosusina.
Pieliek rozīnes biezpiena masai un samaisa.
Padoms. Pēc vēlēšanās biezpiena sacepumam var piešķirt vieglu citrona aromātu. Lai to panāktu, biezpiena masai pievieno tējkaroti citrona miziņas un piespiež nedaudz citrona sulas.
Formu ieziež ar sviestu (var arī apbārsīt ar mannas putraimiem), liek iekšā biezpiena masu un izlīdzina.
Virsu pārziež ar skābo krējumu (2 ēdamkarotes).
Cep 40–45 minūtes cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180°C grādiem.
Sacepumu pasniedz atdzesētu.
Pasniedzot biezpiena sacepumu var pārliet ar skābu krējumu, iebiezinātu pienu, ievārījumu, medu, ogu mērcēm vai ko citu pēc vēlēšanās.