Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough – star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell
Foto: © sarahdoow – Fotolia.com

Klasiskās piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte 0

Klasisko piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Klasiskās piparkūkas 1 kg miltu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens, 2 olas, nepilna glāze eļļas, cepamais pulveris, 7 kardamona graudiņi, 20 samaltas krustnagliņas, nepilna ēdamkarote kanēļa, samalts koriandrs, ingvers, vanilīns un citrona miziņas.

Katlā izkausē pusi cukura, ielej ūdeni, ieber atlikušo cukuru, atkal maisa un kausē, līdz izveidojas brūns sīrups. Tad ielej eļļu, masā iejauc apmēram 700 g miltu un garšvielas. Mīklai ļauj 24 stundas ievilkties. Nākamā dienā mīklai pievieno sakultas olas un atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla gatava.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vairāk Latvijas mājražotāju gudrību un ieteikumu – jaunajā tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.