Foto – Shutterstock

Klasiskais uzputenis no dzērvenēm 0

Sastāvdaļas – pusglāze dzērveņu, 3 glāzes ūdens, pusglāze cukura, pusglāze mannas.

Pagatavošana.

No dzērvenēm izspiež sulu. Čagām uzlej ūdeni, vāra piecas minūtes un izkāš.

Izkāstajam novārījumam pievieno cukuru, maisot pakāpeniski pieber mannu un vāra piecas minūtes. Virumu strauji atdzesē un puto, pievienojot svaigo sulu, līdz masa kļūst gaiša. Uzputenis lieliski garšo ar vaniļas pienu.

! Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu, rabarberu uzputeni. Var izmantot saldētas ogas.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.