Foto-Aija Geida

Klasiskais
 ķiršu ievārījums 0

Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 800 – 900 g baltā cukura.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Auns – velotrenažieris, Lauva – balets. Kuras fiziskās aktivitātes tev sagādās prieku pēc zodiaka zīmes? 1
“Mēs bremzējām… Mēs nevarējām… Izdarījām, ko varēja tajā momentā izdarīt.” Avārijā iesaistītie kravas auto šoferi atklāj traģēdijas detaļas 1
TV24
Olte: Mēs šobrīd vienkārši esam mazliet pārāk nabagi, to redzu, dzīvojot 100. kilometrā 35
Lasīt citas ziņas

Ķiršiem izņem kauliņus un ogas nosver, lai varētu aprēķināt nepieciešamo cukura daudzumu. Tad apkaisa ar cukuru un patur 3 – 4 stundas, kamēr izdalās sula. Šogad ķirši nav tik sulīgi, jo bija liels karstums, bet, ja izdalās daudz sīrupa, var daļu noliet un izmantot limonādēm, tad ievārījums sanāk biezāks. Sacukurotās ogas liek katliņā ar biezu apakšu un, nepārtraukti maisot, vāra uz straujas uguns, kamēr parādās pirmais burbulis. Tad uz minimālas uguns vāra 40 – 45 minūtes, līdz ievārījuma piles, uzliktas uz šķīvīša, pēc pāris minūtēm sarec. Noņem putas un salej tīrās burkās.

 

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.