Daina Bušmaņa foto

Klasiskā soļanka ar brieža gaļas desiņām  0

SASTĀVDAĻAS Sīpoli, burkāni, brieža gaļas Krakovas desiņas, brieža gaļas cīsiņi, cūkas speķis ar liesumu, brieža stobra kaulu buljons (var iegādāties ”Desa&Co”) vai brieža gaļas buljons, kartupeļi, tomātu pasta, marinēti gurķi, sāls, malti melnie pipari, lauru lapas, smaržīgie pipari, dilles, pētersīļi, lociņi, citrons, krējums, olīvas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Pannā apcep sakapātus sīpolus un sarīvētus burkānus. Citā pannā apcep ripiņās sagrieztas brieža gaļas Krakovas desiņas, cīsiņus un cūkas speķi ar liesumu. Pēc tam sīpolus un burkānus sajauc ar apceptajām desiņām un speķi, liek katlā, kur jau ieliets buljons un nedaudz ūdens. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas, smaržīgos piparus. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, liek klāt rīvētus marinētos gurķus un uz pannas 2 – 3 min. izkarsētu tomātu pastu. Vēl brīdi pavāra. Pēc garšas pieber sāli un maltus melnos piparus. Šķīvī pievieno sakapātas dilles, pētersīļus un lociņus, citrona šķēlīti, krējumu un olīvas.

Gatavoja meža un lauku labumu veikalu un bistro ”Desa&Co” veikala vadītājs un šefpavārs MIKUS MAURIŅŠ

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.