Klasiskā orhada 0

Sastāvdaļas. ½ glāzes zemesmandeļu, 2 glāzes ūdens, cukurs pēc garšas, garšvielas atkarībā no gadalaika.

 

Kā gatavot?

Kokteilis
FOTO. Dzemdībās nošķirti dvīņi? Atklāts, ka mūsu Saeimā strādā divi pilnīgi identiski deputāti
VIDEO. “Jau divas avārijas, bet ceļa tīrītāja neviena, ko jūs gaidāt?” Mārtiņš nikns par gauso darbu uz A9 1
RAKSTA REDAKTORS
“Nogurums ir milzīgs.” Reinis vairākas stundas dienā pavada ceļā uz un no darba. Valsts darba inspekcija atklāj, kas viņam par to pienākas
Lasīt citas ziņas

Sasmalcinātus svaigus riekstiņus pārlej ar siltu vārītu ūdeni un notur diennakti, tad izkāš, vienlaikus izberžot riekstiņu masu caur sietu, pēc garšas pievieno cukuru vai medu, kanēli, vaniļu, kā arī citas garšvielas pēc garšas un atkarībā no gadalaika (vasarā – kardamons, krustnagliņas, piparmētras, kurkuma; ziemā – kanēlis, kumīns, fenhelis, anīss, zvaigžņotais anīss). Ja riekstiņi ir sausi, tos izmērcē siltā vārītā ūdenī, līdz izzūd grumbas, un samaļ gaļas mašīnā. Pirms lietošanas dzērienu atdzesē. Tas ir labs antioksidants, regulē kuņģa un zarnu trakta darbību, der cilvēkiem ar celiakiju, tajā ir daudz kālija un dzelzs.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.