Klasiskā frikadeļu zupiņa: gatavojot pēc šīs receptes nevar “aizšaut garām”! 30
Šī būs vienkāršākā versija mājās gatavotai frikadeļu zupiņai – tieši tikpat gardai, kādu mums katram savulaik gatavoja vecmāmiņas. Šī zupa nekad neizies no “modes” un ir viens no visiecienītākajiem bērnu ēdieniem. Protams, ne tikai bērnu!
Ja tu esi no tiem retajiem, kas mājās nekad nav gatavojis frikadeļu zupu, izmēģini šo recepti, tā neliks tev vilties!
Klasiskā frikadeļu zupa
Sastāvdaļas:
Malta gaļa (jebkāda, pēc gaumes!) – 500 grami
Kartupeļi – 4 gab.
Sīpols – 1 gab.
Burkāni – 1 gab.
Lauru lapas – 2 gab.
Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas
Kubiņš buljona (jebkāda, pēc izvēles) – 1 gab.
Zaļumi (pētersīļi, dilles) – 1 buntīte
Ūdens zupai – 2,5 litri
Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sākumā jāsagatavo maltā gaļa. Smalki sagrieziet dilles un pētersīļus un vienu daļu pievienojiet maltajai gaļai. Otru daļu atstājiet – pievienosiet tad, kad zupa būs gatava. Visu kārtīgi sajauciet un pievienojiet sāli un piparus.
Pēc tam smalki jāsagriež sīpols, jāsarīvē burkāns. Jānomizo un jāsagriež kubiņos vai strēmelītēs kartupeļi.
Uz pannas liek karsēties augu eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus. Necep ilgi, nesadedzina! Tiem jābūt mazliet zeltaini brūniem.
Lieciet paliela izmēra katlu uz uguns un ielejiet tajā 2,5 litrus ūdens. Sagaidiet, kad tas uzvārās, iemetiet vienu kubiņu buljona un pievienojiet apceptos sīpolus un burkānus. Pēc mirkļa – kartupeļus. Vāriet aptuveni 5 minūtes.
Pagaršojiet zupu – ja nepieciešams, pievienojiet sāli, piparus. Pievienojiet lauru lapas.
Samitriniet rokas un no maltās gaļas masas saveliet neliela izmēra bumbiņas, lieciet pa vienai zupā (mazliet nogrieziet karstumu). Tad, kad visas bumbiņas ir zupā, ar lielu karoti nosmeliet putas, kas izdalīsies, vāroties frikadelēm.
Ņemiet nost no uguns un pievienojiet iepriekš sagrieztos zaļumus.
Pasniedz ar krējumu. Labu apetīti!