Foto: Elena Zajchikova/Shutterstock

Klasiskā biezpienmaize ar rozīnēm 0

Biezpienmaizes var gatavot dažādi – pievienojot mīklai mannu, mazos makaroniņus, kombinējot ar saldo un skābo krējumu, lai sulīgākas, ar rozīnēm vai to vietā pieberot kaltētas upenes, dzērvenes, ķiršus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Smilšu mīklas pamatnei
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 90 g cukura
• ēdamkarote skābā krējuma
• ¼ tējkarotes sodas

Biezpiena masai
• 800 g biezpiena
• 150 g cukura
• 150 g rozīņu
• 4 olas
• 50 g kviešu miltu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Vispirms pagatavo mīklu – miltos ieberž sviestu, pieliek pārējās sastāvdaļas un mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. To ietin pārtikas plēvē un noliek ledusskapī uz 20  minūtēm. Pa to laiku sagatavo biezpiena masu – gaļasmašīnā izmaļ biezpienu, olas saputo ar cukuru, pēc tam masā iecilā kviešu miltus. Pievieno rozīnes un izmaisa. Ja biezpiens ir sauss, pievieno pāris ēdamkarošu skābā krējuma, lai maizīte sulīgāka, citādi tā var izcepties drupana.

Pannā ieklāj cepampapīru. Mīklu izrullē, liek pannā, izlīdzina un sadursta ar dakšiņu. Ar karoti liek biezpiena masu un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni vienu stundu, kamēr virsa ir zeltaini brūna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.