Foto: Ilze Pētersone

Klasika. Rulete no speltas kviešu miltiem ar dzērveņu un iebiezināta piena pildījumu 0

Biskvīts

10 olu dzeltenumus sakuļ ar 10 ēd. k. cukura, līdz masa gaiša un gaisīga. Iesijā 10 ēd. k. speltas kviešu miltu. Sakuļ 10 olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā mīklā. Pievieno ēd. k. ūdens. Cep biskvītu cepeškrāsnī 175 °C 15 min.

Reklāma
Reklāma

Pildījums

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Mērcei: 200 g dzērveņu sablendē, pievieno 50 g cukura, 150 ml sarkanvīna (var karstvīnu, būs bagātīgāka garšu buķete) un vāra uz ļoti mazas uguns apmēram 2 stundas, pēc tam atdzesē.

Krēmam: 200 g iebiezināta un karamelizēta piena (nopērkams veikalā) kuļ, kamēr masa kļuvusi vijīga, pievieno 200 ml saldā krējuma un kuļ, līdz masa stingra un nepil no miksera lāpstiņām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uz gatavā biskvīta liek dzērveņu mērci, krēmu un sarullē. Apkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar dzērveņogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.