Klasika. Rulete no speltas kviešu miltiem ar dzērveņu un iebiezināta piena pildījumu 0
Biskvīts
10 olu dzeltenumus sakuļ ar 10 ēd. k. cukura, līdz masa gaiša un gaisīga. Iesijā 10 ēd. k. speltas kviešu miltu. Sakuļ 10 olu baltumus ar šķipsniņu sāls un iecilā mīklā. Pievieno ēd. k. ūdens. Cep biskvītu cepeškrāsnī 175 °C 15 min.
Pildījums
Mērcei: 200 g dzērveņu sablendē, pievieno 50 g cukura, 150 ml sarkanvīna (var karstvīnu, būs bagātīgāka garšu buķete) un vāra uz ļoti mazas uguns apmēram 2 stundas, pēc tam atdzesē.
Krēmam: 200 g iebiezināta un karamelizēta piena (nopērkams veikalā) kuļ, kamēr masa kļuvusi vijīga, pievieno 200 ml saldā krējuma un kuļ, līdz masa stingra un nepil no miksera lāpstiņām.
Uz gatavā biskvīta liek dzērveņu mērci, krēmu un sarullē. Apkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar dzērveņogām.