Foto: PantherMedia/Scanpix/LETA

Klasika jaunās garšās: kāpostu tīteņi tomātu sulā, gatavoti cepeškrāsnī 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
“Abu Meri vēl nav atkāpies?” Sabiedrība prasa atbildes par bīstamo infekciju un vērtē, kuram jāuzņemas atbildība
Lasīt citas ziņas

Kāpostu tīteņi – viens no visiecienītākajiem ēdieniem latviešu virtuvē, tomēr arī šim ēdienam ir dažādas receptes. Šoreiz piedāvāsim tīteņus, kas gatavoti tomātu sulā un cepti cepeškrāsnī!

Kāpostu tīteņi tomātu sulā

Sastāvdaļas:

  • 1 kāpostgalva (apmēram 1 kg)
  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 100 g rīsu
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 1 tējkarote sāls
  • Pustējkarote melno piparu
  • 300 ml tomātu sulas
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpostgalvai izgriež kacenu, liek verdošā sālsūdenī un apvāra, līdz lapas kļūst elastīgas. Izņem no ūdens un atdala lapas. Izgriež lapu centrālo dzīslu.

Rīsus novāra sālsūdenī. Nedaudz atdzesē.

Notīra un sasmalcina sīpolu. Nedaudz apcep pannā, sakarsētā eļļā. Atdzesē.

Rīsus sajauc ar malto gaļu, sīpolu, sasmalcinātiem pētersīļiem, sāli, pipariem un ūdeni. Visu samīca mīklā.

Kāpostlapā liek sagatavoto pildījumu. Pārloka sānu malas un veido tīteņus. Liek cepamtraukā. Pievieno ar sāli un pipariem papildinātu tomātu sulu. Cepamtrauku pārklāj ar foliju.

Cep cepeškrāsnī 220 grādos aptuveni 30 minūtes.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Ieteikums!

Kāpostgalvu var aizstāt ar Ķīnas vai Savojas kāpostiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.