Kivi salāti ar vistas gaļu un ābolu 0
Šie ir viegli salāti ar mazliet neparastu garšu.
Sastāvdaļas – 300 g vārītas vistas filejas, 150 g cieta siera, 100–150 g Korejas burkānu, 3 vārītas olas, 2 kivi, ābols, majonēze, sāls, pipari.
Pagatavošana.
Korejas burkānus sagriež, lai nebūtu pārāk gari.
Atdzesētu vistas fileju sagriež gabaliņos, liek salātu traukā kā pirmo slāni, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārsmērē ar majonēzi.
Kivi nomizo un sagriež plānās ripiņās. Liek virsū uz vistas kā otro slāni.
Uz kivi liek sarīvētus olu baltumus, majonēzi.
Nākamā kārta – uz vidējas rīves sarīvēts ābols, tad sarīvēta siera kārta, pa virsu majonēze.
Tad seko Korejas burkānu kārta, virsū majonēze.
Pēdējā kārta ir sarīvēti olu dzeltenumi.
Pirms pasniegšanas galdā salātiem vēlams vismaz stundu pastāvēt ledusskapī, lai produkti “sadraudzējas”.
Virsū var uzlikt sagrieztas kivi ripiņas.
Labu apetīti!