Publicitātes foto
Publicitātes foto
Publicitātes foto

Kišs jeb sāļais pīrāgs ar ķirbi un bekonu. Aikāgaršo recepte 0

Pagatavošana laiks: 1 h
Porcija: 6 cilvēkiem

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams

Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
Kas tāds jau bija gaidāms! Putins izdod jaunu pavēli, lai turpinātu savu karu
Lasīt citas ziņas

Mīklas pamatnei: Milti – 220 gki
Sviests – 125 g
Cukurs – 1 ēdamk.
Sāls – 1 tējk.
Auksts ūdens – 60 ml

Pildījumam:

  • Riekstu ķirbis – 400 g
  • Bekons – 4 šķēles
  • Olas – 3 gab.
  • Piens – 200 g
  • Skābs krējums – 120 ml
  • Sviests – 1 ēdamk.
  • Ķiploki – 3 daivas
  • Rozmarīns – 1 zariņš
  • Malts muskatrieksts – šķipsniņa
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA
  • Miltus sajauc ar cukuru un sāli
  • Pievieno mīkstu sviestu un veido mīklas drupačas
  • Tad pielej aukstu ūdeni. Visu samīci viendabīgā masā. Ja nepieciešams pievieno vēl mazliet ūdens
  • Iegūto mīklu atdzesē, izrullē un klāj cepamformā (ø 23 cm). Cep 180°C aptuveni 15 minūtes
  • Sagatavo pildījumu. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs
  • Sagriez to un kopā ar ķirbja kubiņiem, ķiploka gabaliņiem un rozmarīna lapiņām liec gatavajā kiša pamatnē
  • Pagatavo olu krēmu. – Sakul olas, pievieno pienu, krējumu, piparus, sāli un muskatriekstu
  • Visu samaisi un pārlej kiša pildījumam. Virsū liec sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180°C aptuveni 40 minūtes
  • Pirms pasniegšanas sagriez trijstūrveida šķēlītēs

Aikāgaršo padoms:

Izmēģini pagatavot kišu, kas pildīts ar dažādiem dārzeņiem, zivi vai vistas fileju.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.