Ķiršu torte. Zemnieku saimniecības “Papardes recepte” 1
Nepieciešams
250 g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 70 g cukura, vanilīns, puscitrona miziņa, šķipsniņa sāls, 1 ola, 100 g sviesta.
Krēmam: 750 g ķiršu, 50 g cukura, 1 glāze saldā krējuma, 2 tējkarotes želatīna.
Pagatavošana
Pagatavo smilšu mīklu, izveltnē, liek ietaukotā veidnē un cep apmēram 20 minūtes.
Ķiršiem izņem kauliņus, ieber cukuru un uzvāra, pielejot 1 glāzi ūdens.
Ķiršus notecina, saputo krējumu, pievieno uzbriedinātu želatīnu un cukuru pēc garšas.
Ar putukrējumu vienmērīgi pārklāj atdzisušo torti.
Virsū kārto ķiršus un grezno ar atlikušo putukrējumu.