Ķiršu torte pieaugušajiem. Jūlijas Visockas recepte 0
Biskvītam:
8 olas
2 glāzes cukura
2 glāzes miltu
5-6 tējkarotes kakao
2 tējkarotes sodas (dzēstas etiķī)
Virskārtai:
300-400 g ķiršu
1 bundžiņa kondensētā piena
400 g sviesta
pusglāze konjaka
Pāris dienas pirms tortes gatavošanas ķiršus mērcē konjakā, pievieno 2-3 ēdamkarotes cukura.
Šokolādes biskvīta pagatavošanai olas rūpīgi sakuļ ar cukuru, tā, ka cukurs izšķīst. Labi sakulta masa pieaug reizes trīs un ir gaiši dzeltenā krāsā. Kad šāda masa iegūta, pievieno izsijātus miltus un kakao. Beigās pievieno sodu, kas dzēsta etiķī. Lūkojiet, lai tas tiktu izdarīts rūpīgi, līdz galam.
Receptes sastāvdaļas piemērotas 24-26 cm diametra cepamajai pannai. Ja vēlaties divstāvīgu torti, jāgatavo vairāk mīklas, proporcionāli cepamās formas apjomiem.
Ielejiet mīklu formā. Ja forma ir no silikona, to nevajag iesmērēt. Citos gadījumos jāizmanto cepamais papīrs, kuru var ieziest ar sviestu. Kad visa mīkla ieklāta, to nolīdzina.
Cep 180 grādu karstumā 40-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Virspuses gatavošana. Pirms krēma gatavošanas, sviestu izņem no ledusskapja, lai tas būtu mīksts un istabas temperatūrā. Tad to sakuļ ar mikseri, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu un sakuļot līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno glabāto ķiršu konjaku. Samaisa.
Ņem gatavo biskvītu. Nogriež virsējo kārtu 1 cm biezumā. Tā bus tortes virspuse. Tad izkasa atlikušā biskvīta vidiņu, atstājot biskvītam apakšējo kārtu un maliņas 1 cm biezumā. Izņemto biskvīta daļu sagriež kvadrātiņos un pievieno krēmam, samaisa.
Ar konjaku, kas palicis no ķiršiem, izmērcē tortes malas un apakšējo biskvīta kārtu. Liek sagatavoto krēmu uz tortes apakšējās kārtas, izlīdzina. Virsū uzliek augšējo biskvīta kārtu.
Var rotāt pēc vēlēšanās.
Pirms pasniegšanas tortei jāstāv ledusskapī vismaz uz nakti – būsiet tikai ieguvēji garšas ziņā.
Recepte no sgotovimvmeste.ru