Ķiršu sabajons 0

Sastāvdaļas: (1 porcijai) Olas dzeltenums, 1/2 čaumalas cukura, divas 1/2 čaumalas šampanieša vai baltvīna, saldais krējums, ķirši, zemenes vai citas ogas.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

VIDEO. Putins rupji pazemo savu uzticamo preses sekretāru Peskovu
“Pēc šādas izrunāšanās vairs neaicinās uz “Rīta Panorāmu”!” Soctīklos uzslavē sociologa drosmi “ielekt acīs” birokrātijai 22
Kokteilis
Zvaigznes smaida: kurām 4 zodiaka zīmēm šonedēļ vēl uzspīdēs negaidīta veiksme?
Lasīt citas ziņas

Saputo saldo krējumu. Olas dzeltenumam pievieno pusčaumalu cukura, divas pusčaumalas šampanieša vai baltvīna un, karsējot ūdens peldē, puto, līdz masa kļūst stingra un gaisīga, atdzesē, sajauc ar saldo krējumu. Sabajona mērcīti lej karstumizturīgā trauciņā un tajā glīti kārto ogas – ķiršus, zemenes vai citas. Lai virspuse kļūtu viegli brūna, trauciņu trīs minūtes patur sakarsētā cepeškrāsnī. Ķiršus pa vienam ņem aiz kātiņa un, mērcējot sabajona mērcītē, liek mutē. Vasarīgs našķis gatavs!

“Botanica cafe” līdzīpašnieka un šefpavāra Heinriha Erharda recepte.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.