Foto: Aija Geida

Ķiršu mērce desertiņam 0

Sastāvdaļas
• 500 g ķiršu
• 4 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 50 ml ūdens
• 2 tējkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes malta kardamona
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām uzkarsē ūdeni, pievieno iztīrītus ķiršus, citrona sulu (ja saldie ķirši), sāli un cukuru. Uz vidējas uguns karsē, līdz ķirši kļūst nedaudz mīksti. Pievieno maltu kardamonu un nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra, lai mērce sabiezē. Atdzesē un pasniedz ar šokolādes, ogu vai plombīra saldējumu.

!!! Skābajiem ķiršiem citrona sulu nepievieno.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.