Foto: Aija Geida

Ķiršu mērce desertiņam 0

Sastāvdaļas
• 500 g ķiršu
• 4 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 50 ml ūdens
• 2 tējkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes malta kardamona
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām uzkarsē ūdeni, pievieno iztīrītus ķiršus, citrona sulu (ja saldie ķirši), sāli un cukuru. Uz vidējas uguns karsē, līdz ķirši kļūst nedaudz mīksti. Pievieno maltu kardamonu un nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra, lai mērce sabiezē. Atdzesē un pasniedz ar šokolādes, ogu vai plombīra saldējumu.

!!! Skābajiem ķiršiem citrona sulu nepievieno.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.