Foto: Aija Geida

Ķiršu mērce desertiņam 0

Sastāvdaļas
• 500 g ķiršu
• 4 ēdamkarotes cukura
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 50 ml ūdens
• 2 tējkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes malta kardamona
• Šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā ar biezām malām uzkarsē ūdeni, pievieno iztīrītus ķiršus, citrona sulu (ja saldie ķirši), sāli un cukuru. Uz vidējas uguns karsē, līdz ķirši kļūst nedaudz mīksti. Pievieno maltu kardamonu un nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra, lai mērce sabiezē. Atdzesē un pasniedz ar šokolādes, ogu vai plombīra saldējumu.

!!! Skābajiem ķiršiem citrona sulu nepievieno.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.