Ķiršu ievārījums ar vaniļas pāksti 0
Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 600 g ievārījuma cukura, 1 vaniļas pāksts.
Kā gatavot?
Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ķiršiem iztīra kauliņus, pievieno cukuru, vaniļas pāksti un sēkliņas un vāra 15 minūtes. Izņem vaniļas pāksti un sapilda tīrās burkās. Iznāk stiprs un ļoti aromātisks ievārījums. Tieši vaniļas pāksts dod mazo asumiņu un patīkamo smaržu! Ja tā nav pieejama, var izmantot vaniļas ekstraktu – uz kilogramu aptuveni vienu ēdamkaroti (ekstrakta, nevis koncentrāta!). Ievārījumam nevajadzētu izmantot ķīmiski sintezēto vanilīnu, jo tas dod rūgtu piegaršu.