Foto-Aija Geida

Ķiršu ievārījums ar vaniļas pāksti 0

 Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 600 g ievārījuma cukura, 1 vaniļas pāksts.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Auns – velotrenažieris, Lauva – balets. Kuras fiziskās aktivitātes tev sagādās prieku pēc zodiaka zīmes? 1
“Mēs bremzējām… Mēs nevarējām… Izdarījām, ko varēja tajā momentā izdarīt.” Avārijā iesaistītie kravas auto šoferi atklāj traģēdijas detaļas 1
TV24
Olte: Mēs šobrīd vienkārši esam mazliet pārāk nabagi, to redzu, dzīvojot 100. kilometrā 35
Lasīt citas ziņas

Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ķiršiem iztīra kauliņus, pievieno cukuru, vaniļas pāksti un sēkliņas un vāra 15 minūtes. Izņem vaniļas pāksti un sapilda tīrās burkās. Iznāk stiprs un ļoti aromātisks ievārījums. Tieši vaniļas pāksts dod mazo asumiņu un patīkamo smaržu! Ja tā nav pieejama, var izmantot vaniļas ekstraktu – uz kilogramu aptuveni vienu ēdamkaroti (ekstrakta, nevis koncentrāta!). Ievārījumam nevajadzētu izmantot ķīmiski sintezēto vanilīnu, jo tas dod rūgtu piegaršu.

 

 

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.