Ķiršu ievārījums ar kardamonu 0
Sastāvdaļas: 1 kg skābo ķiršu bez kauliņiem, 500 g ievārījuma cukura, 100 g baltā cukura, ½ tējkarotes malta kardamona.
Kā gatavot?
Ķiršiem izņem kauliņus, nosver, pārkaisa ar ievārījuma cukuru un balto cukuru, uzvāra uz vidējas uguns un tad uz mazas uguns ļauj, lai ievārījums mierīgi vārās 15 minūtes. Noņem putas un pievieno maltu kardamonu. Pavāra vēl minūti un sapilda burciņās. Ja šim ievārījumam izmanto saldus ķiršus, papildus balto cukuru nav nepieciešams likt, savukārt, ja ķirši ir ļoti skābi, tas jāpievieno vairāk, citādi ievārījums bērniem garšos tikai ar saldējumu, bet uz pankūkām vai pie putras prasīsies kas saldāks…