Ķirši šokolādē – ideja Valentīndienai 0
Valentīndiena ir lielisks iemesls, lai savus mīļos pārsteigtu ar kaut ko garšīgu. Šogad sirsniņdiena iekrīt sestdienā, kad nav jāpošas uz darbu. Ierosmei trīs idejas, ko pagatavot šajā rītā.
Ķiršus izņem no burkas un nosusina uz virtuves dvieļa. Gatavo biskvīta mīklu: izsijā miltus un sajauc ar kakao pulveri. Olas saputo ar cukuru, pievieno miltus. Samaisa un lej ar cepampapīru izklātā pannā. Cep +200 °C aptuveni 10 minūtes.
Kamēr biskvīts atdzesējas, gatavo pildījumu, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
Biskvītu sadrupina un pieliek pildījumu. Mīca, līdz veidojas viendabīga masa. Ja tā pārāk sausa, var pakāpeniski pievienot pa tējkarotei apelsīna sulas. No masas veido apmēram 4 cm diametra plācenīti, viducī ievieto ķirsi un saveļ apaļu bumbiņu, kam ārā ķirša kātiņš.
Glazūrai visas sastāvdaļas kausē katliņā, kas ievietots karstā ūdens peldē. Var karsēt arī uz pavisam mazas uguns, tikai visu laiku jāmaisa. Katru ķirsi mērcē glazūrā un liek uz cepamā papīra sastingt.
Lielveikalos var nopirkt jau gatavu glazūru, ko atliek tikai izkausēt karstā ūdens peldē un izmantot cepumu gatavošanai.