Foto-Aija Geida

Ķirbju zupa ar muskatriekstu un grauzdiņiem 0

Sastāvdaļas – 500 g sviesta–riekstu ķirbja, 1 sīpols, ½ purava kāta, 2 ēdamkarotes olīveļļas, 200 ml saldā krējuma, 250 ml buljona, 200 g maizes, ķiploka daiviņa, ½ tējkarotes maltu melno piparu, ½ tējkarotes malta muskatrieksta, ½ tējkarotes sāls, zaļumi pārkaisīšanai.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli
Lasīt citas ziņas

Ķirbi sagriež gabaliņos (ja miza mīksta, to atstāj), sīpolu un purava kātu – ripiņās, ķiploku sakapā. Dārzeņus 3–5 minūtes apcep uzkarsētā eļļā, tad uzlej buljonu un sutina, līdz ķirbis mīksts. Sablendē, pielej saldo krējumu, pieber garšvielas un sāli. Uzvāra. Pasniedz ar apgrauzdētiem maizes gabaliņiem un zaļumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.