Ķirbju–viršu medus saldējums ar viršu medus pārslām un Lielvārdes kviešu alus putām 0
Recepte no restorāna DE COMMERCE GASTRO PUB 1871
Šefpavārs: Kārlis Visockis
(4 porcijas)
Izvāra 500 g nomizota, gabalos sagriezta ķirbja un sablenderē. Iegūtajam biezenim pievieno 500 g saldā krējuma, 200 – 300 g viršu medus un ar saldējuma mašīnu pagatavo saldējumu vai sakuļ, ieliek saldētavā, līdz sakultā masa pārtop par saldējumu.
Saputo divus olu baltumus, putojot pievieno 40 g kartupeļu cietes. Iegūto masu izklāj 1 cm kārtā uz silikona vai cepampapīra un cep krāsnī 7 – 10 min 140 °C. Sacepto masu atdzesē un ar rokām sadrupina, piejaucot klāt 3 ēd. k. izkausēta viršu medus.
Alus putas iegūst, viegli novārot 500 ml Lielvārdes kviešu alus, pievienojot tam 1 ēd. k. cukura un ūdens peldē izkausētas 2 želatīna plāksnes. Putas pasniedz, izpūšot ar sifonu vai nosmeļot ar sieta karoti.
Ēdienu dekorē ar sezonāli pieejamām ogām, sīrupa čipsiem, sīrupā novārītām ķirbju pērlītēm un ēdamziediem.
Recepte no Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saieta