Ķirbju un skābētu kāpostu salāti 0
Sastāvdaļas
• 120 g skābētu kāpostu
• 100 g ķirbja
• 100 g daikona
• liels burkāns
• puse vidēja lieluma sīpola
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote gaišā cukura sīrupa
• pustējkarote sāls
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana.
Ķirbi nomizo un sīki sarīvē, pārslaka ar citrona sulu un pievieno maltus melnos piparus. Samaisa un ļauj, lai citrona sula iesūcas pēc garšas saldajā ķirbī. Pa to laiku nomizo un sarīvē balto redīsu jeb daikonu, burkānu, sakapā sīpolu un lociņus. Visas sastāvdaļas samaisa kopā, pārlej ar eļļu un cukura sīrupu, pārkaisa sāli un samaisa.