Ātri pagatavojama un ļoti garda: ķirbju un bumbieru krēmzupa 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ko pagatavot, kad negribas virtuvē pavadīt stundām ilgi? Šī būs ideāli piemērota recepte, ja gribas garšīgu un sātīgu ēdienu, kas neprasīs stundām ilgu gatavošanu!
Sastāvdaļas:
• 500 g muskatķirbja
• 5 bumbieri
• 1 sīpols
• 500 ml dārzeņu buljona
• 2 glāzes nesaldinātas bumbieru sulas
• 4 ēdamkarotes kausētā siera (bez piedevām)
• 4 ēdamkarotes rīvēta siera vai sēkliņu maisījuma
• sāls, malti melnie pipari vai čili
• sviests
• zaļumi
Pagatavošana:
Sasmalcina sīpolu, nomizo ķirbi un bumbierus, sagriež gabaliņos. Dziļā pannā sviestā pasautē sīpolu, pievieno bumbierus, pēc brītiņa – ķirbi. Uzlej mazliet buljona un maisot sautē aptuveni 5 minūtes. Visu liek katlā, pielej buljonu, sulu un vāra, līdz ķirbis mīksts.
Zupu sablendē, iemaisa kausēto sieru un katlā uzkarsē, līdz siers izkūst.
Katrs savā šķīvī pieber sāli vai šķipsniņu piparu, zupai uzkaisa rīvēto sieru vai sēkliņu maisījumu, sagrieztus zaļumus.