Ķirbju siera kūka. Superviegla recepte bez cepšanas! 10
Sarežģītība: viegli
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Nepieciešams
300 g cepumu
80-100 g saldkrējuma sviesta
Krēmam:
500 g biezpiena
200 g ķirbju biezeņa
100 ml piena
20 g želatīna
4 ēdamkarotes medus
1 tējkarote kanēļa
0,5 tējkarotes muskatrieksta
Pagatavošana
1. Želatīnu pusstundu izmērcē pienā. Cepumus sasmalcina un sajauc ar sasildītu sviestu. Pamatni izliek tortes formā
2. Biezpienu saberž ar medu, kanēli un muskatriekstu. Pienu ar želatīnu uzsilda uz lēnas uguns, nesasniedzot vārīšanās temperatūru.
Kad želatīns pilnībā izšķīdis, lēnām lej klāt pie ķirbju biezeņa. Samaisa.
3. Lej pildījumu uz cepumu pamatnes un liek ledusskapī uz 5-6 stundām.
4. Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu un pārkaisa ar kakao vai arī izmanto citus garnējumus pēc vēlēšanās.