Ķirbju siera kūka 0
Virspusei:
250 g krējumsiera
1 glāze vājpiena biezpiena
1 ola, 4 olas baltumi
1 1/4 glāzes cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
1 glāze ķirbju biezeņa
pustējkarote kanēļa
Kūka:
105 g cepumu drupaču (piemēram, piena cepumu vai citu cepumu bez piedevām)
25 g nesālīta sviesta, izkausēta
ceturtdaļa glāzes cukura
Kā gatavot?
1.Uzsildīt cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietaukot kūkas formu (piemērots izmērs – 22 cm diametrā)
2. Samaisīt cepumus ar sviestu un cukuru vienmērīgā masā un izklāt uz kūkas pamatnes, neveidojot apmalīti. Ielikt cepeškrāsnī cepties uz 10 minūtēm.
3. Temperatūru cepeškrāsnī pazemināt līdz 160 grādiem.
4. Sablenderēt sieru, biezpienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru vienmērīgā masā.
5. Nedaudz vairāk kā pusi no gatavās masas uzliet uz kūkas pamatnes, atlikušo samaisīt ar ķirbju biezeni un kanēli, un veidot no tā trešo kūkas slāni. Augšpusi ar lāpstiņu izlīdzināt.
Cept 40-50 minūtes, pēc tam atdzesēt un nolikt ledusskapī uz 4 stundām vai visu nakti. Pasniedz ar putukrējumu.
Recepte no plufit.ru