Foto: Aija Geida

Ķirbju sēklu plācenīši 0

Sastāvdaļas
• 200 g augstākā labuma kviešu miltu
• 200 g rupja maluma kviešu miltu
• 150 g izlobītu ķirbja sēklu
• 350 ml saldā krējuma
• 35 g medus
• 67 g cukura
• Ēdamkarote cepamā pulvera
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vangas pavasara prognozes: Šīm zodiaka zīmēm būs visvairāk veiksmes dzīvē, karjerā un attiecībās
Putina trīs prasības mieram paredz Ukrainas bojāeju. Vai tiešām Tramps ir tik traks, ka to apsver?
RAKSTA REDAKTORS
Policijas izsekošana, cilvēku kauli šķūnī un 80 000 eiro zaudējumi: Jāņa vaļasprieks atklāj dziļu robu Latvijas likumdošanā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms uz pannas apgrauzdē ķirbja sēklas. Tad atsevišķā traukā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā maisa saldo krējumu, medu un cukuru, līdz cukurs sāk kust. Abas masas viegli samaisa, līdzīgi kā veidojot sviesta mīklu. Ja mīca pārāk cītīgi, plācenīši būs cieti. No mīklas izveido apmēram 2–3 cm biezu apli, ko ar asu nazi sagriež astoņos trīsstūros. Tos liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep iepriekš līdz +190 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (līdz plācenīši ir gaiši brūni).

Garda maizīte, ko pasniegt kopā ar zupu vai aukstajiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.