Foto – Aija Geida

Ķirbju sēklu plācenis 0

Vispirms uz pannas apgrauzdē ķirbja sēklas. Tad atsevišķā traukā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Citā bļodā maisa saldo krējumu, medu un cukuru, līdz cukurs sāk kust. Abas masas viegli samaisa, līdzīgi kā veidojot sviesta mīklu. Ja mīca pārāk cītīgi, plācenīši būs cieti. No mīklas izveido apmēram 2–3 cm biezu apli, ko ar asu nazi sagriež astoņos trīsstūros. Tos liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep iepriekš līdz +190 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (līdz plācenīši ir gaiši brūni).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vangas pavasara prognozes: Šīm zodiaka zīmēm būs visvairāk veiksmes dzīvē, karjerā un attiecībās
Veselam
Vai dzimumlocekļi patiešām kļūst garāki: jauns un interesants pētījums
Putins un Tramps nav lielākais drauds: kas patiesībā sabotē mieru un dzen Krieviju vēl dziļākā haosā?
Lasīt citas ziņas

Garda maizīte, ko pasniegt kopā ar zupu vai aukstajiem salātiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.