Foto: Aija Geida

Cepam paši. Ķirbju sēklu maize 0

Sastāvdaļas
• 220 g ķirbja masas
• 160 g brūnā cukura
• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu
• 55 g sviesta
• 120 g sakapātu valriekstu
• 150 g ķirbja sēkliņu
• 1 liela ola
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ⅔ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
FOTO. Pabradē sācies ceturtais operācijas posms; pirmo reizi publiski parāda izcelto ASV karavīru M88 tanku
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.