Foto: Aija Geida

Cepam paši. Ķirbju sēklu maize 0

Sastāvdaļas
• 220 g ķirbja masas
• 160 g brūnā cukura
• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu
• 55 g sviesta
• 120 g sakapātu valriekstu
• 150 g ķirbja sēkliņu
• 1 liela ola
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ⅔ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.