Foto: Aija Geida

Cepam paši. Ķirbju sēklu maize 0

Sastāvdaļas
• 220 g ķirbja masas
• 160 g brūnā cukura
• 250 g vidēji rupja maluma kviešu miltu
• 55 g sviesta
• 120 g sakapātu valriekstu
• 150 g ķirbja sēkliņu
• 1 liela ola
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• ⅔ tējkarotes malta kanēļa
• ½ tējkarotes malta muskatrieksta
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Kokteilis
Svari – koķetu īsziņu sūtīšana bijušajiem, Mežāzis – karaokes dziedāšana dušā: Kāds ir katras zodiaka zīmes “tumšākais” noslēpums?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi izsutina, samaļ un samaisa ar olu, cukuru un pamīkstu sviestu. Atsevišķi sajauc miltus, cepamo pulveri, maltu muskatriekstu, kanēli, sāli. Abas masas sajauc kopā, izmaisa, pieliek sakapātus valriekstus un apgrauzdētas ķirbja sēkliņas. Taisnstūra veidnē cep +180 °C aptuveni stundu.

Maizīti desmit minūtes atdzesē un tikai tad izņem no veidnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.