Ķirbju putra ar zilo sieru un karamelizētiem valriekstiem 0
Sastāvdaļas
• 200 g rīvēta ķirbja
• 2–3 ēdamkarotes mannas
• 50 g zilā siera Gorgonzola vai Dor Blue
• pussīpols
• 1 ķiploka daiviņa
• 1 timiāna zariņš
• nedaudz valriekstu
• sojas mērce
• pipari
• sāls
• eļļa
Pagatavošana.
Vispirms eļļā apcep sīpolu un ķiploku, pievieno timiānu un rīvēto ķirbi un nedaudz pasutina. Pielej ūdeni, visu uzkarsē, tad, nepārtraukti maisot, pievieno mannu. Maisīšanu apgrūtinās pievienotie ķirbji, tāpēc jārīkojas enerģiski un jābūt uzmanīgai, lai neveidotos kunkuļi. Kad putra gatava (tās pagatavošanai vajadzēs patērēt tikai 7–10 minūtes!), pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Valriekstus apcep uz pannas ar cukuru un sojas mērci, līdz tie karamelizējušies. Kārto uz putras kopā ar sadrupinātu zilo sieru.
Putrām der ‘Blue Hubbard’ un ‘Banānķirbis’ ķirbji, kam ir biezs, dzelteni oranžs mīkstums un miltaina garša.