Foto: Gints Ivuškāns

Ķirbju putra ar zilo sieru un karamelizētiem valriekstiem 0

Sastāvdaļas

• 200 g rīvēta ķirbja

• 2–3 ēdamkarotes mannas

• 50 g zilā siera Gorgonzola vai Dor Blue

Reklāma
Reklāma

• pussīpols

• 1 ķiploka daiviņa

• 1 timiāna zariņš

• nedaudz valriekstu

• sojas mērce

• pipari

• sāls

• eļļa

Pagatavošana.

ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
“Man iekšā dzemde un olvadi jau bija sākuši pūt!” Annas stāsta, kā 5 gadus cenšas panākt taisnību par ārstu nolaidību Ogres slimnīcā 5
Lasīt citas ziņas

Vispirms eļļā apcep sīpolu un ķiploku, pievieno timiānu un rīvēto ķirbi un nedaudz pasutina. Pielej ūdeni, visu uzkarsē, tad, nepārtraukti maisot, pievieno mannu. Maisīšanu apgrūtinās pievienotie ķirbji, tāpēc jārīkojas enerģiski un jābūt uzmanīgai, lai neveidotos kunkuļi. Kad putra gatava (tās pagatavošanai vajadzēs patērēt tikai 7–10 minūtes!), pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Valriekstus apcep uz pannas ar cukuru un sojas mērci, līdz tie karamelizējušies. Kārto uz putras kopā ar sadrupinātu zilo sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Putrām der ‘Blue Hubbard’ un ‘Banānķirbis’ ķirbji, kam ir biezs, dzelteni oranžs mīkstums un miltaina garša.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.