Foto – econet.ru

Ķirbju pīrāgs – maigāks par maigu. Mājinieki prasīs vēl 0

Sastāvdaļas mīklai – 200 g miltu, 100 g auksta saldkrējuma sviesta, 1/4 tējkarotes sāls, 1 olas dzeltenums, 2 ēdamkarotes auksta ūdens.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas virskārtai – 300-400 g ķirbja, 100 ml piena vai saldā krējuma, 1 ola, 3 ēdamkarotes cukura (vēlams brūnā), 1/4 tējkarotes malta kanēļa, 1/4 tējkarotes malta ingvera, 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta, 1/4 tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

Ķirbju biezenis. Ķirbi vāra uz lēnas uguns nelielā daudzumā ūdens vai piena. Nolej lieko šķidrumu, sablenderē un vienu glāzi biezeņa izmanto pīrāgam, pārpalikumus var izmantot citiem mērķim (piemēram, uztaisīt ķirbju zupu).

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīkla. Kamēr vārās ķirbis, traukā ātri sarīvē aukstu sviestu uz rupjas rīves, pievieno miltus un sāli. Sakuļ olas dzeltenumu ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens un pievieno pa daļām mīklai, līdz no mīklas var izveidot bumbiņu. To ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu ledusskapī.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Mīklu izveltnē, lai tā atbilstu 20-23 cm lielai cepamajai formai, turklāt uzceļ maliņas. Parūpējas, lai malās nebūtu caurumu un plaisu – lai biezenis neiztecētu.

Pildījums. Ar mikseri, izmantojot vidēju ātrumu, sakuļ ķirbju biezeni kopā ar pienu, olām (pievieno vēl baltumu, kas palicis no mīklas), cukuru, garšvielām. Var izmantot arī svaigas garšvielas, attiecīgi tās samaļot. Uzlej pildījumu mīklai (tas būs šķidrs). Cep 30-40 minūtes vai tik ilgi, kamēr, iespiežot pīrāga viducī koka salmiņu, tas neaplīp.

Avots: koko.by

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.