
Ķirbju marmelāde ar dzērvenēm 0
Sastāvdaļas
• 2 kg ķirbja (ieteicami banānu un muskata ķirbji)
• 1 kg dzērveņu
• 1 kg ievārījuma cukura
• Šķipsniņa vaniļas cukura
Pagatavošana.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež gabalos, izsautē un sablendē. Atsevišķā katlā vāra dzērvenes. Kad ogas sāk šķīst, pārtrauc vārīt, sablendē un pievieno ķirbim. Pieber ievārījuma cukuru un karsē aptuveni 10 minūtes. Karstu pilda burkās.
PADOMI
• Pudeļu ķirbi var griezt šķēlēs un cept kā karbonādi.
• Šķirnes ‘Golias’, ‘Naša Nataša’ un ‘Cindarella’ ir piemērotas sulām un salātiem.
• Ievārījumiem un biezeņiem var izmantot banānu ķirbi ‘Pink Banana’, jo tajā ir daudz pektīna un karotīna.
• Putrām der šķirņu ‘Blue Hubbard’, ‘Banānķirbis’ ķirbji, kam ir biezs, dzelteni oranžs mīkstums un miltaina garša.
• Cepšanai piemēroti ir riekstu ķirbji, piemēram, šķirnes ‘Delicata’, ‘Hersonas Riekstu’, ‘Lounge de Nice’, ‘Waltham Butternut’.